ベスト・オブ・チョコレートパウンドケーキ  


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The Very Best of Chocolate Bundt Cake

I had a chance to come up with something new for a bake sale fundraising
conducted by the cats rescue organization I volunteer with, and as soon as
I had the first bite, this cake really hit me and I thought this gonna be my best!
前回のログ(こちら)の冒頭に載せたチョコケーキからまずはご紹介しますね!
このレシピについてボラ仲間から質問を受けたので、英語併記で書いてます。
日本語のレシピは「続きを読む」へ続けますので、あしからず。。

I adopted this recipe from Mini Triple Chocolate Buttermilk Pound Cakes
(click HERE) that I saw on the Southern Living magazine, Feb 2015
into a less-sugar version using sour cream instead of butter milk.
オリジナルのレシピは上記のHEREのとこをクリックしてください。
但し、バターミルクがなかったので代りにサワークリームを使い、いつもの
ように若干砂糖を減らしたりして私流に作り変えてます。

san1_auto_d.jpg

Ingredients(for 6 individual mini bundt or 6 cup bundt pan)
...............................................................................................................
For the cake
(A)
1 stick butter
1/4 cup chocolate chips
1/4 cup canola or vegetable oil
1 cup sugar
1/2 cup sour cream
2tbsp milk
(B)
2 eggs
1/3 cup sugar
(C)
1 cup All purpose flour
1/4 cup + 2tbsp unsweetened cocoa
1/2 tsp baking powder
1/4 cup chocolate chips
For the glaze
(D)
1/2 cup chocolate chips
2 tbsp milk
...............................................................................................................
(1)Preheat oven to 350F. Start with (A). Microwave butter and chocolate
chips in a oven safe bowl for 30 seconds. Add sugar and oil, beat at
medium high speed with an electric mixer until smooth. Add sour cream
and milk until just combined, set aside.
(2)Shift C (the first 3 ingredients) together.
(3)In a large deep bowl, beat (B) until fluffy.
(4)Combine A and B, and fold in C + chocolate chips from C alternately
until well mixed. Pour batter into a well greased a 6 cup bundt pan or
a mini-6 bundt pans, filling each about 3/4 full.
13bk_auto_d.jpg

(5)Bake 25-30 minutes for the 6 mini cups pan or 35-40 minutes for the
6 cup bundt pan. Cool in pan 20-30 minutes. Remove from pan, cool
completely.
(6)Prepare the glaze. Microwave (D) for 30 seconds, mix well. Dizzle over
the cake(s).

日本語のレシピは続きへ



実はこのチョコケーキ(類ではパウンドケーキぽい)、今まで作った中で
一番美味しかったです
アメリカ人向けのオリジナルのレシピの砂糖は
ベークセールのため、少し減らしただけなのでものすごく甘いんですけど、
このケーキにはこれだけの甘さがあって正解だったかなと思いました。
また作ってる時は粉の量に対し油脂と水分が多すぎるように感じたんですけど、
その分しっとり、ふんわりした仕上がりになりました。お勧めです

材料(6ミニバント型または6カップバント=日本の18cmエンゼル型位)
..................................................................................................................
(A)
バター   1/2カップ(約110g)
チョコチップ  1/4カップ(約45g)
キャノーラ油またはサラダ油   1/4カップ
砂糖  1カップ(甘さ控えたい場合3/4C)
サワークリーム   1/2カップ
ミルク    2tbsp
(B)
卵   2個
砂糖    1/3カップ(甘さ控えめで1/4C)
(C)
All purpose flour(日本では薄力粉) 1カップ
無糖ココア   1/4カップと2tbsp
ベーキングパウダー    1/2tsp
チョコチップ  1/4カップ
(D)
チョコチップ   1/2カップ
ミルク     2tbsp
..................................................................................................................

★(A)のうちバターとチョコチップをレンジで温めよく混ぜあわせてから砂糖と
キャノーラ(またはサラダ)油を加え、ミキサーで攪拌する。サワークリームと
ミルクをざっくり混ぜる。
★別のボールで(B)の卵と砂糖を共立てのメレンゲにする。もったりしたらOK.
★(C)のうち、チョコチップ以外を一緒に振るい合わせ、残りのチョコチップと
(A)、(B)を混ぜ合わせる。
★マーガリンをたっぷり塗った型の7分目くらいまでに生地を流しこみ、180C°
(華氏350度)のオーブンでミニ型は25~30分、一つの6カップ型の場合は
35~40分焼き、冷ましてから型から取り出す。
★(D)をレンジで温め、ケーキの上にアイシングする。


ランキングの応援どうぞ宜しくお願いします!
 


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Posted on 12:32 [edit]

category: ケーキ(デコ・カップ・ロールなど)

tb: --   cm: 2

コメント

コメント返信ありがとうございます。
とっても美味しそう!!!そしていつもMischaさんの料理は
おしゃれで憧れます。
ベストなチョコレートパウンドケーキ見ているだけで、お腹がグルグル
なってしまいました〜!

URL | chiruchiruandmichiru #-
2015/05/17 16:37 | edit

chiruchiruandmichiruさん
コメントありがとうございます。
このレシピは出会ってよかった~と思える1品でした^^
(といってもまた勝手にいじりましたが)
今後ともよろしくお願いいたします。

URL | Mischa #vK9fbjOE
2015/05/18 21:08 | edit

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